Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ovesné palačinky
Autor: Jíťa
Datum přidání 12.03.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 25 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 ml mléka (můžeme nahradit obilným mlékem)
  • 200 g jemných (drcených) ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • 2 lžíce oleje (olivový, slunečnicový...)
  • 2 lžíce medu 

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,46 g 23,68 g 6,80 g 790,72 kJ (189 kcal)
celkově 44,76 g 142,07 g 40,80 g 4 744,30 kJ (1133 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V mixéru rozmixujeme vločky s mlékem do hladka. Poté přidáme ostatní ingredience a rozmixujeme znovu. Necháme pár minut odstát. Pokud máme kvalitní pánvičku, nemusíme na smažení použít olej. Smažíme z obou stran a plníme čím chceme. Můžeme použít např. rozmixované tofu s malinami oslazené agávovým sirupem.

Tipy na vylepšení

Vegani mohou vynechat vejce a med nahradit sladem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 9.09.2018 - 08:49

Jsem měl to těsto dosti hustý, naředil jsem mlékem, ale tak pěkné se mi nepovedly. Ňáka rada od lepších kuchařů?

sharunka03 | 14.09.2016 - 14:41
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak to teda nemá chybu.zase něco jiného jsem vyzkoušela, mňam. Jen jsem teda dala 3 vajíčka a tím pádem,že přidám i víc na ingrediencích,no, vloček dalo stejně jen na 200g tak akorát, vločky jsem nijak předtím nedrtila, rovnou to vše projela ponorákem a pak usmažila. Vybrala jsem si na to kokosový olej. Vypadalo to při smažení ,jako bramborové placky :-D no a namazala domácí meruňkovou marmeládou, já i manžel jsme se olizovali, až za ušima, díky moc :-)

Teribald | 1.06.2015 - 17:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikajicí. Já jsem teda byla nedůvěřivá, když jsem viděla tu vodovou konzistenci "těsta", tak jsem to malilinkato poprášila moukou, ale příště už to zkusím i bez ní. Chuťově naprosto výborné. Byla hezky cítit chuť vloček. Určitě brzy zopakuji a zařadím do snídaňového jídelníčku :) Jinak já jsem si palačinky naplnila zakyskou a trochou medu.

karča | 12.03.2012 - 16:27

Já se lekla, že to Vaše plnění je nějaký trvanlivý salám:-) Vysočina, Poličan...:-))- vypadá to tak. Recept určo vyzkouším, ikdyž nemám tofu, maliny ani sirup:-(

Jíťa | 12.03.2012 - 16:27

Tak o napln ani nejde, mazat se to muze cimkoliv, jde hlavne o to aby ty vlocky nebyly ty klasicky ovalny placky s carou uvnitr ale ty jemnejsi http://www.chemievjidle.cz/obilne-vlocky-a-obiloviny/jemne-ovesne-vlocky-s-klicky-natural-jihlava s temi se to povede urcite :-)jeste upozornuju ze se vam smes mozna bude zdat trochu hodne tekuta, ale je to tak spravne, kdyby byla hustsi, palacinky by trochu praskaly.

karča | 12.03.2012 - 16:27

Tak mám vyzkoušeno. Vločky jsem měla ty klasické, ne jemné, ale rozmixovala jsem je na úplný prášek. Na pánvi se mi palačinky při převracení lámaly, tak jsem je dělala na pánvi na lívance. Placičky byly moc dobré, jedli jsme je jen tak, bez náplně a zítra dělám druhou várku :-)

karča | 12.03.2012 - 16:27

vekama21@ | 12.03.2012 - 16:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Spíše než palačinky z toho vznikly lívance. Ale jinak s kysanou smetanou a jahodovým džemem je to lahůdka.

miczuz@ | 12.03.2012 - 16:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

J.olsinska@ | 12.03.2012 - 16:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Velmi lahky a vyzivny recepet...ja som ho robila ako tortu skladanim na seba a medzi kazdy platok som dala dzem a jemny cottage, na zaver poliala agavovym sirupom a bolo to dokonale:) do cesta som este pridala skoricu...dakujem za recept:)

Nejnovější články

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské…

Konec titanové běloby!

E 171 - oxid titaničitý neboli titanová běloba mizí ze seznamu povolených…

Je potřeba se ještě pořád bát hormonů a antibiotik?

Kuřecí maso plné hormonů a antibiotik? Použití růstových hormonů a antibiotik…

Další zajímavé recepty