Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Křenová pomazánka
Autor: neznámý
Datum přidání 22.11.2010
Druh receptu Příloha, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
50 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 lžíce nastrouhaného křenu
  • 1 pomazánkové máslo
  • 3 natvrdo uvařená vajíčka
  • 1 kelímek bílého jogurtu
  • 1 čajová lžička vegety (čistě z přírodních surovin)
  • 1 čajová lžička hořčice
  • sůl 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,01 g 5,90 g 15,17 g 781,04 kJ (187 kcal)
celkově 36,07 g 35,39 g 91,00 g 4 686,25 kJ (1119 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nastrouháme křen, přidáme pomazánkové máslo, natvrdo uvařené vejce na jemno pokrájené, dále jogurt, hořčici, vegetu a sůl. Všechno řádně promícháme a mažeme na tousty či chlebíčky.

Tipy na vylepšení

Dozdobíme podle chuti například kvalitní šunkou, kousky papriky a pažitkou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 10.10.2018 - 18:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pomazánka je výborná. Křen jsem nesehnala,tak jsem musela sáhnout po křenu ve skleničce a místo pomazánkového másla jsem dala Palouček a moc dobré to je. K tomu čerstvé pečivo ;-) Jen jsem se unáhlila a dala trochu více ode všeho a teď toho mám hodně :-D Za mě recept super.

Pavlouš | 22.11.2010 - 16:36
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Chutná a jemná křenová pomazánka, na jednohubkách jako podklad super.

Mariana | 22.11.2010 - 16:36
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné :-)

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty