Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Guacamole dip
Autor: Klarish
Datum přidání 29.09.2014
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 avokáda (zralá, musí být měkčí)
  • 1 jarní cibulka
  • koriandrové lístky (pokud nejsou, dají se nahradit petrželkou kudrnkou)
  • 1 limetka
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 1,62 g 6,15 g 17,64 g 749,73 kJ (179 kcal)
celkově 6,48 g 24,59 g 70,55 g 2 998,90 kJ (716 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Avokáda si rozkrojíme, vytáhneme pecku a vydlabeme dužinu, kterou si pak rozmačkáme vidličkou. K avokádu přidáme nasekanou jarní cibulku a koriandrové lístky. Bokem si vymačkáme šťávu z limety (může být i s dužinou), do které zamícháme sůl, která se pak dostane do guacamole rovnoměrně. Šťávu nalijeme k avokádu a pořádně promícháme. Takto můžeme servírovat.

Příběh receptu

Tento dip je perfektní k nachos, zeleninovým talířům, ale i jinde dle vlastní fantazie.

Tipy na vylepšení

Můžete přidat chilli - pokud si děláme guacamole dopředu, doporučuje se dát do něj pecku z avokáda, která se postará o zachování zelené barvy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Kdo by neměl používat preparáty na bolesti kloubů?

Nejsou to potraviny, ale užívají je mnozí z nás. Bohužel ale potravinové…

Nákazy bakterií Listeria monocytogenes spojené s konzumací ryb uzených za studena

Za studena uzení pstruzi a lososi vyrobení v Estonsku jsou zdrojem onemocnění…

„Bezpečné a kvalitní potraviny na obou stranách hranic“

Projekt ČR a Polska byl zakončen. Cílem projektu bylo navázání spolupráce a…

Další zajímavé recepty