Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Raw kešu mozzarella
Autor: Sunriska
Datum přidání 25.03.2014
Druh receptu Oběd, Příloha, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 0 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 100 gr kešu oříšků
  • 2 lžíce psyllia
  • 2 lžíce citrónové šťávy
  • lžička soli
  • sušené bylinky dle chuti (pažitka, majoránka, kmín, bazalka,...)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,30 g 6,35 g 9,30 g 533,04 kJ (127 kcal)
celkově 16,48 g 31,73 g 46,50 g 2 665,20 kJ (637 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Kešu oříšky namočíme na 2 hodiny do vody. Ve 400 ml vody rozmícháme 2 lžíce psyllia a necháme takto odstát také 2 hodiny. Během této doby občas promícháme. Vznikne nám jakási rosolovitá hmota, kterou přemístíme do mixéru, přidáme slité máčené kešu, citrónovou šťávu, sůl, popř. bylinky a společně řádně rozmixujeme. Výslednou hmotu vyklepneme do mističky nebo do kulaté formy a dáme alespoň na 1 hodinu do lednice. Spotřebujeme nejlépe do druhého dne.

Příběh receptu

Chuťově téměř nerozeznatelná od klasické mozzarelly.

Tipy na vylepšení

Bylinky můžeme posypat až na vrch, ale mozzarella bude chutnější a voňavější, pokud se přidají přímo do ní.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sofi.eva | 15.04.2014 - 19:07

Ano, to také doufám a věřím. I já se snad podělím o nějaké "tajné" triky a recepty ;-)

Sunriska | 15.04.2014 - 18:06

Dobrý den, paní Evo. Tak to mě moc těší, že se recept líbí. Určitě zde najdete i jiné výborné recepty, které Vás zaujmou, je jich tu víc než dost! ;)

sofi.eva | 15.04.2014 - 14:12

Kvůli tomuto receptu jsem se zde registrovala!

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty