Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené fazolové válečky se zeleninou
Autor: Sunriska
Datum přidání 19.01.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 gr fazolí
  • 400 gr rajčat (domácí čerstvá nebo bio konzervovaná)
  • 1 paprika
  • 6 lžíc kukuřičné strouhanky
  • 80 gr tvrdého sýra
  • 1 vejce
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžička majoránky
  • 1 lžička mleté papriky
  • hrst čerstvé petrželky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • lžička soli
  • špetka pepře
  • Pro tento recept doporučujeme potraviny

    Postup přípravy

    Předem namočené fazole uvaříme doměkka, necháme vychladnout a poté rozmixujeme. Přidáme kukuřičnou strouhanku, najemno nastrouhaný sýr, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli a petrželku, prolisovaný česnek, majoránku, mletou papriku, sůl a pepř. Směs řádně promícháme a vložíme asi na půl hodiny do chladničky. Poté z hmoty vytvarujeme válečky a urovnáme je vedle sebe do vymazané zapékací misky. Přidáme na kostičky pokrájenou papriku, kousky rajčat, posypeme zbylou strouhankou a sýrem a na závěr pokapeme olivovým olejem. V troubě vyhřáté na 200°C zapékáme cca 20 minut.

    Tipy na vylepšení

    Jako přílohu jsem zvolila kuskus, bohatě ovšem postačí pouze čerstvá zelenina.


    Přidat komentář

    Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
    Chuť Cena Obtížnost

    Užívatelské komentáře

    Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

    Nejnovější články

    Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

    NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

    Test quinoy 2024

    Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

    Legionella: Tichý zabiják vody

    I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

    Další zajímavé recepty