| Autor: | Martin Vozka | 
| Datum přidání | 05.10.2014 | 
| Druh receptu | Zákusek | 
| Doba přípravy surovin: | 20 min | 
| Doba vaření: | 0 min | 
| Počet porcí: | 10 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
			 
				 
				 
		
								
									Zasněžené mandle Bio
								
								
								Neloupané mandle marinované v luxusní ovocné marinádě ochucené…
							
								
									Mandorle Italiane
								
								
								Přírodní oloupané mandle, bezlepkové, bio.
							
								
									Slunečnice loupaná Poex
								
								
								Olejnatá semena
							
								
									Kešu pražené solené Dr. Ensa
								
								
								Kešu, skořápkové plody loupané
							
								
									Alesto Cashew Nuts
								
								
								Jádra kešu ořechů
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 5,41 g | 6,47 g | 15,94 g | 788,61 kJ (188 kcal) | 
| celkově | 54,12 g | 64,67 g | 159,42 g | 7 886,10 kJ (1883 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Med + nasekané mandle + nasekané kešu (případně jiné ořechy dle chuti), slunečnicová semínka a mletá skořice - vše smícháme a vypracujeme v rukou hustou hmotu. POZOR! Opatrně s množstvím medu. Vypadá to, že ho bude víc potřeba, než nakonec skutečně je. Takže radši přidáváme postupně. Dají se tvarovat třeba kuličky, a ty pak obalit např. ve strouhaném kokosu nebo skořici (tady prostřední kulička). Pokud budeme obalovat ve skořici, nemusí se přidávat do hmoty.
Jednoduché RAW mlsání. Zbyly mi sekané mandle, tak jsem přemýšlel, co s nimi. A tohle mne napadlo a nakonec jsem i realizoval.
Kuličky je potřeba obalit (kokos nebo skořice), jinak lepí.
Jé, děkuju moc, my má
Jeee, Lucko! Vypadají báječně! Škoda, že zrovna nemám ani malinko medu. Hned bych se do toho také pustila...:)
Famózní, jednoduché a rychlé! Sice po večeři, ale večer k učení padnou jako nic :) Ještě jsem si je obalila. Moc doporučuji (nejen na Vánoce!) =)
Jj, souhlas. Proti medu také nemám žádné námitky. To už je každého věc, ale odmítat takovou dobrotu, která je typická pro náš kraj a je výživově bohatá, je dle mého docela škoda. :)
Tak o tom teda nic nevím. Měli jsme spoustu receptů s medem, a to z RAW kuchařky. Je to jako věčný spor veganů, jestli je med ještě vegan :-) Mně osobně je tohle to ale jedno. Hlavně Agáve sirup by nedržel pohromadě ty oříšky :-).
Vypadá báječně! Skvělý tip na vánoční cukroví. :) Med se oficiálně mezi RAW neřadí, ale osobně mu dávám přednost víc než agáve či jiným sirupům.
Přidat komentář