| Autor: | Martin Vozka |
| Datum přidání | 04.08.2014 |
| Druh receptu | Snídaně, Svačina, Večeře, Oběd |
| Doba přípravy surovin: |
15 min |
| Doba vaření: | 0 min |
| Počet porcí: | neuvedeno |
| Přibližná cena: | 75 Kč |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Máslo nakrájet na větší kostky, nechat při pokojové teplotě povolit, přidat česnek, sůl, vločky Nori a dohladka rozmixovat ručním mixérem. Dobře uzavřít v plastové misce a dát do lednice ztuhnout. Používám na domácí kváskový chléb. Obvykle nakrájím rajčata a cibulku. Ale dá se i jen na chleba nebo topinku.
Mám rád chleba s máslem a česnekem, jenže se mi nechtělo vždy loupat česnek a krájet si ho na plátky, tak jsem to zjednodušil takhle a vylepšil jsem to řasou.
Může se použít i levnější varianta "másla" Alsan, která není Bio a vyjde to o cca 20,-Kč levněji. Ale zase, pokud člověk nenatírá tlustou vrstvu, vydrží to v ledničce poměrně dlouho, takže ani těch 75,-Kč se mi nezdá až tak moc.
Přidat komentář