Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Cuketové zelí
Autor: jitkarezacova@
Datum přidání 02.08.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg cukety
  • 1 velká cibule
  • 1 velká brambora
  • kmín
  • sůl, pepř, cukr, (ume)ocet 
  • olej na osmahnutí cibulky

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,02 g 12,16 g 3,55 g 388,21 kJ (93 kcal)
celkově 20,06 g 48,64 g 14,19 g 1 552,85 kJ (371 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cuketu oloupeme, pokud je mladá do 20 cm, byla by to naopak škoda a slupku ponecháme. U starší cukety vydlabeme jádřince. Nahrubo nastrouháme. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme cuketu - pokud pustí málo vody, lehce podlejeme (1 dcl vody). Poté přidáme na jemno nastrouhanou bramboru, která nám zelí krásně a zdravě zahustí. Přisypeme kmín, sůl a cukr. Dusíme cca 10 minut. Cuketa se dělá rychle, hlídáme, aby nám nevznikla kaše, ale bylo to ještě zelí. Když je hotovo, dochutíme octem a můžeme podávat. Hodí se k veškerému pečenému masu i třeba jen k domácím bramborovým šiškám, polité cibulkou. Zkrátka jako klasické zelí.

Příběh receptu

Co dělat s každoročně velikou úrodou cuket? Zkuste cuketové zelí. Je zdravé a výborné.

Tipy na vylepšení

Komu by scházel správný šmrnc, přidá si osmaženou slaninku. Chuť je možné vylepšit hrstí čerstvě nasekaného kopru, který přidáme na začátku dušení.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 23.10.2020 - 16:30

jednoduché, zdravé, skvělé

anonymní uživatel | 15.03.2020 - 14:19

Super!!!

jalamo@ | 6.11.2015 - 17:29
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Cuketové zelí jsem udělala minulý týden a muž ani nepoznal, že je to opravdu cuketa. Kopr jsem nepřidávala, ale myslím podle sebe, že by bylo hodně aromatické.

kattusskka | 30.08.2015 - 13:20
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

zdravá mňamka... podávala sem s bramborovým knedlíkem

Dita | 2.08.2012 - 15:06

Ve čtvrtek mi přijede cuketa :), tak to hned vyzkouším. Vypadá to moc dobře.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty