Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dýňová polévka
Autor: e.tuto@
Datum přidání 13.02.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • 1 cibule
  • sůl
  • sójová omáčka
  • 100 g uzeného tofu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,93 g 24,44 g 1,60 g 573,70 kJ (137 kcal)
celkově 35,70 g 97,74 g 6,41 g 2 294,80 kJ (548 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Dýni nemusíme loupat, takže vydlabeme jen vnitřní část se semínky. Nakrájíme na menší kousky a osmahneme na cibulce. Podlijeme vodou, osolíme a vaříme. Dýně se začne sama rozvařovat a polévka začne být krémová. V případě, že chceme polévku čistě krémovou, můžeme ji rozmixovat. Mezi vařením polévky si osmahneme na pánvi uzené tofu na kostičky (na cibulce nebo na česneku s trochou sójové omáčky). Hotovou polévku podáváme s posypanými kostičkami tofu, zakápnutou sójovou omáčkou a posypanou petrželovou natí. Výborná je i s vařenou cizrnou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty