Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Džuk
Autor: lulu@
Datum přidání 09.06.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • vařená rýže
  • voda
  • zelenina co dům dal nadrobno nakrájené/strouhané nahrubo:vetšinou mrkev, paprika, porek...
  • vejce
  • pražený sezamový olej
  • řasy nori
  • sezamová semínka na posypaní

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Vlastně děláme takovou hustou polévku. K uvařené rýži přidáme vodu a zeleninu, nevaříme moc dlouho. Zelena je lepší tak napůl syrová. Přidáme rozšlehané vejce. Podáváme ozdobené řasami, polité sezamovým olejem a sypané sezamem. Podává se s kimchi, to je rychlo kvašená zelenina (okurky, cibule apod.) 

Příběh receptu

Toto je korejské jídlo, ale poprvé jsem to jedla ve Varanasi v Indii, lahoda v bříšku po těch kořeněných jídlech...

Tipy na vylepšení

Já mám ráda syrový žloutek, tak ten přidám po uvaření bílku. Můžeme vlastně přidat cokoliv, včetně masa, chilli, koriandru (čerstvý), zelenou cibulku...


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty