| Autor: | Nicky |
| Datum přidání | 13.10.2012 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
5 min |
| Doba vaření: | 40 min |
| Počet porcí: | 2 ks |
| Přibližná cena: | 20 Kč |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Hrách přebereme, zalijeme vodou a vaříme do změknutí. Žlutý půlený hrách není třeba předem namáčet. Použijeme vyšší hrnec, má tendenci hodně pěnit a přetékat. Solíme až nakonec, zároveň kořeníme a lisujeme/krájíme česnek.
Hrách se snadno rozvaří, ale kdo má polévku raději jemnější, rozmixuje. Na zjemnění je dobré nakonec přidat lžičku másla.
Přidat komentář