Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kapustové kari rizoto
Autor: breera@
Datum přidání 26.09.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • menší cibulka
  • půl hlávky kapusty
  • zeleninový bujón (bez glutamanu)
  • kari koření
  • stroužek česneku
  • sůl, pepř
  • zakysaná smetana
  • rýže natural (příp. kuskus,bulgur, jáhly..)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Na olivovém oleji zpěníme cibulku dozaltova, poté přidáme na kostičky nakrájenou kapustu společně s kostkou zeleninového bujónu a dusíme cca 10 min než změkne kapusta a vypaří se voda. Pak přidáme prolisovaný stroužek česneku, 1-2 lžičky kari koření, sůl, pepř a přidáme zakysanou smetanu. Přimícháme uvařenou rýži-rizoto.Nebo do směsi přimícháme kuskus,bulgur...cokoli :)

Tipy na vylepšení

Nebo do směsi přimícháme kuskus,bulgur...cokoli :)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kuchy | 26.09.2012 - 10:28
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Rizoto jsem dělal z listů kapusty z farmářské bedýnky, rýže parboiled, maminčina česneku a cibule, thaiského kari, místo bujónu mám koření vegetka, čeknou sůl a pepř. Smetanu jsem nepoužil. Cenu odhaduji na 30kč/3porce dobroty :)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty