Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kofty ze zeleného hrášku v kari omáčce
Autor: flybee
Datum přidání 27.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
45 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500 g zmrazeného zeleného hrášku
  • lžička máku
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 cibule nakrájené nadrobno
  • 4 hřebíčky
  • trochu chilli koření
  • 1/2 lžičky mletého koriandru   a stejné množství mletého kmínu (nejlépe římského), kurkumy a směsi koření garam masala
  • 2 velká rajčata, jemně nakrájená nebo hrnek rajčatové pasty
  • 2 lžičky soli
  • olej na smažení

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

1. Cibuli smažte asi dvacet minut; občas ji promíchejte. Přisypte všechno koření a ještě minutu smažte. Poté přidejte rajčata nebo protlak a povařte, dokud omáčka nezhoustne. Vlijte do ní dva hrnky vody, omáčku rozmixujte a povařte tak dvě minuty, aby pěkně zhoustla. Pokud ji nechcete mixovat, ještě ji pomalu vařte asi deset minut – získá tak správně hustou konzistenci. 2. Rozmrazený hrášek rozmixujte, osolte a přidejte mouku i mák. Směs rozdělte na 12 kousků a ty vytvarujte tak, aby připomínaly vyšší karbanátky. 3. Rozehřejte olej a zelené kofty na něm pomalu a pečlivě po obou stranách osmažte. 4. Kofty podávejte s hustou omáčkou plnou koření a plackami čapátí; hodí se ale i rýže nebo brambory.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty