| Autor: | lanvin |
| Datum přidání | 30.09.2010 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 30 min |
| Počet porcí: | 3 ks |
| Přibližná cena: | 45 Kč |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Kukuřice Nowaco
Hluboce zmrazená kukuřice.
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 9,88 g | 13,39 g | 12,81 g | 861,96 kJ (206 kcal) |
| celkově | 29,65 g | 40,18 g | 38,44 g | 2 585,88 kJ (618 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Polovinu kukuřice rozmixujeme v mléce. Na másle orestujeme cibulku a česnek, přidáme rozmixovaná zrna s mlékem a pomalu vaříme 3 minuty. Přidáme zbytek kukuřice, malinko Podravky na dochucení, muškátový oříšek, je-li třeba špetku soli a vaříme doměkka. Na talíři přizdobíme petrželkou.
Podravku jsem tam sice nedávala ale máme ji bez glutamanu a jiných chemických hnusů
Podravku bych zcela vynechala, pak by se recept dal považovat za zdravý.
Je podravka a podravka, jsou různé druhy a né každá obsahuje glutamán a jiné hnusy. Dá se koupit čistě přírodní koření a na tom nevidím nic špatného.
Přidat komentář