Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kukuřičná polévka
Autor: lanvin
Datum přidání 30.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 45 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • zrna z 2-3 palic kukuřice (můžeme použít i mraženou kukuřici)
  • 3 sklenice teplého mléka
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 nasekané cibule 
  • 1 stroužek česneku
  • Podravka (bez glutamanu)
  • sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,88 g 13,39 g 12,81 g 861,96 kJ (206 kcal)
celkově 29,65 g 40,18 g 38,44 g 2 585,88 kJ (618 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Polovinu kukuřice rozmixujeme v mléce. Na másle orestujeme cibulku a česnek, přidáme rozmixovaná zrna s mlékem a pomalu vaříme 3 minuty. Přidáme zbytek kukuřice, malinko Podravky na dochucení, muškátový oříšek, je-li třeba špetku soli a vaříme doměkka. Na talíři přizdobíme petrželkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Ryzek | 3.04.2015 - 17:35
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Podravku jsem tam sice nedávala ale máme ji bez glutamanu a jiných chemických hnusů

roxy789 | 30.09.2010 - 23:44

Podravku bych zcela vynechala, pak by se recept dal považovat za zdravý.

Dita | 30.09.2010 - 23:44

Je podravka a podravka, jsou různé druhy a né každá obsahuje glutamán a jiné hnusy. Dá se koupit čistě přírodní koření a na tom nevidím nic špatného.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty