Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kynuté jogurtové knedlíky
Autor: Viťa
Datum přidání 09.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g bílého jogurtu
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 400 g hrubě mleté špaldové mouky
  • 200 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1/2 čerstvého droždí
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • ovoce

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Smícháme suroviny na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené pracovní ploše a propracované těsto rozkrojíme asi na 12 kusů.Prsty těsto roztáhneme a naplníme čerstvým nebo mraženým ovocem. Zabalíme a necháme ještě asi 15 minut ještě kynout.Vykynuté knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut pod pokličkou a 3 minuty ještě bez pokličky.Hned po vytažení knedlíky propíchneme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty