Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polentová pizza
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 06.02.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 50 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 l vývaru (může být i z kostky)
  • 1/4 kg instantní polenty
  • 50 g strouhaného sýru výrazné chuti
  • pepř
  • sůl

Na ozdobu:

  • mozzarella, žampiony, rajčata, sušená rajčata, sýr, rajčatové sugo (uvařenou směs z rajčat, cibule, česneku, oregána a dalších bylinek)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,67 g 59,92 g 7,30 g 1 551,43 kJ (371 kcal)
celkově 62,69 g 239,68 g 29,20 g 6 205,73 kJ (1482 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Troubu rozehřejeme na 180°C. Vývar přivedeme k varu. Do vroucího vývaru pomalu vmícháváme polentu. Za stálého míchání vaříme 3 min. Poté odstavíme z ohně a vmícháme nastrouhaný sýr, pepř, sůl. Hotovou polentovou kaši nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme. Takto dáme na 10 min zapéci do trouby. Mezitím si nachystáme věci na ozdobu. Po zapečení pizzu nazdobíme jako klasickou pizzu : sugo, sýry,... a dáme na dalších 15 min zapéci. 

Příběh receptu

Tento recept pochází z časopisu Gurmán, jenom je trochu upravený. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Jana | 16.11.2014 - 18:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jana | 16.11.2014 - 18:38

Vynikající,měla jsem málo sýru,tak do polenty jsem dala 1 vajíčko a sýr jsem nastrouhala pak na náplň.Děkuji za recept,budu dělat častěji :-))))

happy.lenulka@ | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

výborná chuť, stojí za vyzkoušení. Moc mě to překvapilo

karel.lebeda@ | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jana | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

viraggo@ | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

betka | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Sunriska | 6.02.2011 - 21:01
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Chuťově dobrá, jenom jsem měla asi moc řídkou polentu, protože i po zapečení mi zůstala řídká, takže jsem ji vyjedla rovnou z plechu. :D

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty