| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 15.04.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 25 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
				 
				 
				 
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
								
									Zeleninový vývar Brodo vegetale
								
								
								Nasekaná čerstvá zelenina s hustou konzistencí.
							
								
									Zeleninový vývar
								
								
								Čirý zeleninový vývar. Sterilováno. 
							
								
									Zeleninový vývar pálivý
								
								
								Čirý zeleninový vývar. Sterilováno.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 1,55 g | 9,33 g | 1,22 g | 238,41 kJ (57 kcal) | 
| celkově | 6,22 g | 37,31 g | 4,86 g | 953,64 kJ (228 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Oloupané brambory nakrájíme na malé kostičky a zelí na tenké nudličky. Na másle orestujeme cibulku, poté přidáme brambory a zelí. Zalijeme horkou vodou a ochutíme solí a kmínem. Vaříme do změknutí. Část uvařených brambor vyjmeme z hrnce, rozmačkáme a vrátíme zpátky - polévku tak zdravě zahustíme. Na konec přidáme muškátový oříšek. Polévku servírujeme na talíř a posypeme řeřichou.
Přidat komentář