Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polévka s ovesnými vločkami
Autor: Eva
Datum přidání 01.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 l zeleninového vývaru
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 mladá kedlubna
  • 50 g ovesných vloček
  • máslo, sůl, mletý zázvor
  • zelená část pórku, celerová nať, pažitka
  • máslo na restování

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,45 g 15,63 g 3,28 g 463,30 kJ (111 kcal)
celkově 17,78 g 62,52 g 13,14 g 1 853,19 kJ (443 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na vývar použijeme natě z mrkve a petržele, kedlubny a stonky z celerové natě. Můžeme přidat i okrajové listy kapusty. Vaříme v osolené vodě 1/2 nebo 1 hodinu. Potom zcedíme a do vývaru přidáme ovesné vločky a vaříme do měkka. Pak přidáme mletý zázvor, asi 1/4 malé lžičky, raději opatrně - lépe méně, ochutnat a případně přidat. Mrkev, petržel a kedlubnu orestujeme na másle a krátce v polévce povaříme. Přidáme zelené na drobno nakrájené části pórku. Nakonec přidáme nakrájenou celerovou nať a pažitku, odstavíme a podáváme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty