Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rajčatová omáčka s tofu a těstovinami
Autor: Milada
Datum přidání 26.08.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6-8 rajčat
  • 2 velké cibule
  • pepř celý
  • nové koření
  • bobkový list
  • 1-2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

2 velké pokrájené cibule osmažíme na přiměřeném kousku másla spolu s několika zrnky celého pepře, nového koření a asi třemi lupínky bobkového listu ( tomuto koření se říká v kuchařkách divoké koření), přidáme trochu hladké ( chcete-li špaldové) mouky, opražíme a už přidáme několik pokrájených rajčat , podlijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou. Poté odstraníme koření a vše umixujeme , nakonec trochu osolíme a hlavně podle chuti osladíme 1 - 2 lžícemi hnědého cukru a ještě upravíme hustotu omáčky. Máte-li doma perník na strouhání - dříve býval ke koupi, tak se může přidat.Výsledkem má být trochu nasládlá omáčka. Přílohou mohou být jakékoli těstoviny. Já podávala s tofu. Dobrou chuť


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty