Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Řecké kapusty
Autor: luv@
Datum přidání 15.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 velká hrst růžičkové kapusty
  • 2-3 polévkové lžíce cizrny (římského hrachu)
  • 1 velká brambora
  • smetana na šlehání
  • (ždibek čerstvých kvasnic - není nutné)
  • špetka soli
  • olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Cizrnu namočíme alespoň na 12 hodin předem.V páře (asi 5 min.) předvaříme kapustu. Cizrnu rozmixujeme bez vody, případně jen s troškou čerstvé vody, oloupanou bramboru zasyrova nastrouháme, propláchneme a necháme okapat. Na oleji osmahneme lehce cizrnu, přisolíme, přidáme bramboru a ještě chvíli smažíme, až je brambora hotová. Do zapékací mísy kapneme trochu oleje, na dno dáme kapusty, můžeme lehce posypat kvasnicemi, vše zalejeme půlkou smetany a přikryté vložíme do trouby asi na 5 min. zapéct. Přidáme směs brambory a cizrny, zalejeme zbytkem smetany, přikryté opět pečeme asi 5-10 min., pak na několik minut necháme dopéct dokřupava bez poklice.Dobrou chuť :-)

Příběh receptu

Recept, jako téměř každý jiný, vymyšlen dle dostupných ingrediencí v domácnosti.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty