Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vanilkové rohlíčky v bio úpravě
Autor: Spirala
Datum přidání 07.11.2011
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 110g celozrnné špaldové hladké mouky bio
  • 40g pohankové mouky bio
  • 50g mletých lískových oříšků
  • 100g másla
  • 18g jemného třtinového cukru s melasou bio (např. Sonnentor, Countrylife)
  • 2 lžíce vanilkového cukru bio (např. Sonnentor)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 1,40 g 10,40 g 7,72 g 455,17 kJ (109 kcal)
celkově 21,00 g 155,93 g 115,73 g 6 827,54 kJ (1631 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ze surovin vytvoříme těsto, necháme přes noc odpočinout v lednici, ráno vynadáne a necháme chvíli při pokojové teplotě. Plníme postupně do formy na rohlíčky a skládáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě na středním stupni (plynová trouba stupeň 6 po dobu 6 až 10 minut podle velikosti rohlíčků). Ještě teplé obalujeme ve směsi bio jemného třtinového cukru a bio vanilkového cukru. Na obalování můžeme také použít sušené ovesné mléko smíchané s vanilkovým cukrem.

Příběh receptu

Pokus o zdravější variantu oblíbeného vánočního cukroví.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 10.12.2019 - 22:09
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Rohlíčky jsou výborné :-) Také jsme dělali každý rohlíček zvlášť ručně :-)

carme | 7.11.2011 - 01:19
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Už se těším až recept vyzkouším, jen asi zvolím klasiku bez formiček. Vyválím hada a pokrájím. Každej bude sice originál, ale bříško to nepozná :). Ještě jednou díky recept, už se mi sbíhají sliny.

Radka | 7.11.2011 - 01:19
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající! Místo lískových jsem použila vlašské ořechy a dala malinko víc cukru - obyčejného třtinového a formovala jsem je klasicky rukou "šuláním" :o)) Příští rok určitě zopakuji, jsou krásně křehké.

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty