Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené vločky
Autor: Ala787
Datum přidání 27.10.2014
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 gr ovesných vloček
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 polévková lžíce přírodního cukru
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 60 gr ořechů
  • 25 gr strouhané čokolády

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,34 g 47,86 g 19,55 g 1 739,34 kJ (415 kcal)
celkově 45,37 g 191,42 g 78,20 g 6 957,35 kJ (1662 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V míse smícháme 250 g vloček, 2 polévkové lžíce medu, 1 polévkovou lžíci přírodního cukru, 2 polévkové lžíce másla, 60 g ořechů (vlašské, lískové, mandle, pekanové). Smíchanou směs rozprostřeme na plech a zapečeme asi 15 min při 180 stupních, až malinko zhnědne. Potom necháme prochladnout a nakonec vmícháme asi 25 g strouhané čokolády (já dala 85% Lindt). Vydrží v uzavřené nádobě asi měsíc.

Příběh receptu

Mám moc ráda k snídani něco sladkého a nemám čas na přípravu kaší, tak jsem si kupovala vločky. Ale nevěřím, co do nich přidávají. Rozhodla jsem se vyrobit si vlastní. Tak snad budou chutnat i ostatním. Mně chutnají moc!

Tipy na vylepšení

Ještě jsem našla doma křížaly, tak si je přimíchávám k snídani do těchto vloček.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Ala787 | 2.11.2014 - 18:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ala787 | 27.10.2014 - 18:39

A chutnají fakt dobře. Už jsem z nich část snědla. Opět. :-(

carme | 27.10.2014 - 18:32

To vypadá báječně.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty