Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninová polévka s jáhly
Autor: Hanka pH
Datum přidání 08.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 30 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 1 rajče
  • 1 kedluben
  • 0,5 hrníčku jahel
  • lžíce oleje
  • 2 lžíce mléka
  • 2 lžíce ovesných vloček
  • kostka droždí
  • hrubá špaldová mouka
  • sůl
  • voda
  • zelené natě
  • bylinky 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,49 g 22,71 g 3,64 g 601,06 kJ (144 kcal)
celkově 21,98 g 90,82 g 14,57 g 2 404,24 kJ (574 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zeleninu nakrájíme na malé kousky, dáme do hrnce a chvíli restujeme na oleji. V malém hrnku si namočíme v mléce 2 lžíce ovesných vloček a necháme nabobtnat. Jáhly dáme na sítko a spaříme vařící vodou. Dáme do hrnce k zelenině a zalijeme vařící vodou. Lehce osolíme a necháme vařit cca 10 minut. Do hrnečku s ovesnými vločkami přidáme kostku droždí a rozmícháme. Osolíme, přidáme bylinky dle vlastního výběru, a pokud je třeba, zahustíme moukou. Lžící vykrajujeme knedlíčky a vkládáme do vařící polévky. Necháme provařit a podáváme s nasekanými zelenými natěmi.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

zuzanabenova@ | 8.03.2013 - 21:39
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

pozor na jáhli- vařením je jich jednou tolik, jinak výborná polévka, sytá

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty