Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žralok na citronu
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

600g steaku ze žraloka
60g mrkve, pórku
30g másla
50ml olivový olej
2 citrony
1 PL  škrobové moučky
sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Mražené žraločí steaky nechte v lednici zvolna rozmrznout. Poté je osušte, důkladně osolte a pokapejte citronovou šťávou. Nechte je nejméně 1 hodinu v chladu ležet a pak pečte zprudka na rozpáleném oleji. Po otočení steaků zmírněte trochu teplotu a do pánve přidejte jemně krájenou mrkev a po chvíli také sekaný pórek. Vše krátce osmahněte a zalijte zbývající citronovou šťávou, do které jste rozmíchali trošku (půl lžičky) škrobové moučky. Jen velmi krátce vše zaduste. Pokud šťáva zhoustne příliš, trochu ji zřeďte vodou nebo vývarem. V poslední fázi zjemněte vše máslem. 

Tipy na vylepšení

Podávejte s rýžovými těstovinami nebo rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Varné typy brambor

Blíží se nám Vánoce a bramborové saláty. jaké typy brambor použít aby se nám…

Jak bezpečné a kvalitní jsou u nás potraviny?

jsme skutečně popelnicí Evropy nebo je to trochu jinak? Sami jsme byli…

Čerstvé ryby na Rohlíku? Proč ne!

Pro čerstvé ryby nemusíte už jen k moři. Do 48 hodin od výlovu mohou být na…

Další zajímavé recepty