Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Žralok na citronu
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

600g steaku ze žraloka
60g mrkve, pórku
30g másla
50ml olivový olej
2 citrony
1 PL  škrobové moučky
sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Mražené žraločí steaky nechte v lednici zvolna rozmrznout. Poté je osušte, důkladně osolte a pokapejte citronovou šťávou. Nechte je nejméně 1 hodinu v chladu ležet a pak pečte zprudka na rozpáleném oleji. Po otočení steaků zmírněte trochu teplotu a do pánve přidejte jemně krájenou mrkev a po chvíli také sekaný pórek. Vše krátce osmahněte a zalijte zbývající citronovou šťávou, do které jste rozmíchali trošku (půl lžičky) škrobové moučky. Jen velmi krátce vše zaduste. Pokud šťáva zhoustne příliš, trochu ji zřeďte vodou nebo vývarem. V poslední fázi zjemněte vše máslem. 

Tipy na vylepšení

Podávejte s rýžovými těstovinami nebo rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty