Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kynuté jogurtové knedlíky
Autor: Viťa
Datum přidání 09.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 150 g bílého jogurtu
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 400 g hrubě mleté špaldové mouky
  • 200 g jemně mleté špaldové mouky
  • 1/2 čerstvého droždí
  • 1/2 prášku do pečiva bez fosfátu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • ovoce

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Smícháme suroviny na těsto a necháme vykynout. Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučené pracovní ploše a propracované těsto rozkrojíme asi na 12 kusů.Prsty těsto roztáhneme a naplníme čerstvým nebo mraženým ovocem. Zabalíme a necháme ještě asi 15 minut ještě kynout.Vykynuté knedlíky dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 6 minut pod pokličkou a 3 minuty ještě bez pokličky.Hned po vytažení knedlíky propíchneme. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Svatomartinské hody a vína: Když tradice chutná

Martinská husa, mladé víno a starobylé zvyky – svatomartinské oslavy spojují…

Měkká voda, tvrdá fakta

Pitná voda z českých vodovodů sice splňuje hygienické normy, ale často obsahuje…

Kvalitní pánev - základ každé kuchyně

Nový test nezávislého časopisu dTest podrobil šestnáct běžně dostupných pánví s…

Další zajímavé recepty