Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapékaná jablka
Autor: neznámý
Datum přidání 18.07.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 100 g rybízového džemu
  • 400 g bílého jogurtu
  • 80 g rozinek
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 ks vajíčka
  • 15 g másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,69 g 57,59 g 14,14 g 1 570,95 kJ (375 kcal)
celkově 38,43 g 287,95 g 70,72 g 7 854,75 kJ (1876 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zapékací misku vymažeme máslem. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kolečka a vyskládáme do zapékací misky. Jogurt smícháme s vajíčkem, džemem, rozinkami a kokosem, zalijeme jablka a rychle zapečeme v předehřáté troubě. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Citron2014 | 15.06.2014 - 16:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pavlouš | 18.07.2010 - 14:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Báječný poobědový dezert, navíc bez klasického buchtového/koláčového těsta, takže bez hromady prázdných kalorií. Mňamka! Určitě budu opakovat. Jinak pekla jsem horkým vzduchem na 150, teda těch psaných 40 minut (což mi ale moc nepřijde jako rychlé zapečení :D)

Nejnovější články

Hořký osud křenu: Tradiční pochutina mizí z pultů!

Podává se ke klobásce nebo pečenému masu. Letos je však křen nedostatkovým…

Své zdraví máme ve svých rukou a na svém talíři!

S nadváhou bojuje více než polovina Čechů. Řešení máme každý na svém talíři.

Svatomartinské hody a vína: Když tradice chutná

Martinská husa, mladé víno a starobylé zvyky – svatomartinské oslavy spojují…

Další zajímavé recepty