Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapékaná jablka
Autor: neznámý
Datum přidání 18.07.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kg jablek
  • 100 g rybízového džemu
  • 400 g bílého jogurtu
  • 80 g rozinek
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 1 ks vajíčka
  • 15 g másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,69 g 57,59 g 14,14 g 1 570,95 kJ (375 kcal)
celkově 38,43 g 287,95 g 70,72 g 7 854,75 kJ (1876 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Zapékací misku vymažeme máslem. Jablka omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kolečka a vyskládáme do zapékací misky. Jogurt smícháme s vajíčkem, džemem, rozinkami a kokosem, zalijeme jablka a rychle zapečeme v předehřáté troubě. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Citron2014 | 15.06.2014 - 16:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pavlouš | 18.07.2010 - 14:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Báječný poobědový dezert, navíc bez klasického buchtového/koláčového těsta, takže bez hromady prázdných kalorií. Mňamka! Určitě budu opakovat. Jinak pekla jsem horkým vzduchem na 150, teda těch psaných 40 minut (což mi ale moc nepřijde jako rychlé zapečení :D)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty