Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čokoládové vánoční cukroví
Autor: neznámý
Datum přidání 15.12.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g špaldové mouky hladké
  • 100 g pohankové mouky
  • 40 g hořké čokolády
  • 30 g vlašských oříšků
  • 20 g másla
  • 4 lžíce oříškového oleje (z vlašských oříšků)
  • 2 lžíce pšeničného sirupu (sladěnky)
  • 12 lžic vlažné vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,30 g 17,82 g 6,28 g 575,73 kJ (138 kcal)
celkově 34,51 g 267,26 g 94,21 g 8 636,00 kJ (2063 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Čokoládu a vlašské oříšky nastrouháme a nebo nasekáme na velmi malé kousky. Obě mouky smícháme v míse včetně čokolády a oříšků. Ve vodě rozpustíme sirup a přelijeme k ostatním surovinám. Dále přidáme olej z vlašských oříšků a přistrouháme změklé máslo. Vypracujeme těsto. Pokud by suroviny nedržely pohromadě, přidáme ještě trochu vody nebo másla. Každá mouka je totiž jiné zrnitosti i kvality a spotřebuje jiné množství pojidel. Těsto vložíme do ledničky na několik hodin nebo ideálně přes noc. Na lehce pomoučněném vále rozválíme placku o síle asi tak 3 mm a vykrajujeme tvořítkem tvary, které přeneseme na plech. Plech není třeba vymazávat tukem nebo vykládat pečícím papírem. Pečeme přibližně 8 minut na 180°C. Po vytažení z trouby ihned přendáme na tác a necháme vychladnout. Uvedené množství je na 4 plechy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 28.12.2019 - 15:37
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Také jsem zkoušela, abych vyzkoušela na Vánoce zase něco nového, to mě baví :-) S těstem se pracovalo hůř, ale to asi taky bylo tím, že jsem čokoládu nenamlela, ale jen nakrájeli na kousky. Upečené byly nakonec dobře. Chuťově, už to bylo horší, chutnalo to, jako linecké a spíš, takové nesladké, jen sladké tou čokoládou, asi by to bylo sladší, kdyby ta čokoláda byla namletá. No, co už. Jako hitem se to nestalo. Už dělat nebudu.

Nejnovější články

Zakysané mléčné výrobky

Divák A DOST! zaslal podnět s tím, že mlékárny ředí podmáslí obyčejným mlékem.…

EU začíná testovat nová pravidla pro „dvojí kvalitu“

Loni se „české“ téma tzv. dvojí kvality potravin dostalo do povědomí i za…

Co vy a zabijačka?

V Radioporadně Českého rozhlasu Hradec Králové jsme si tentokrát povídali o…

Další zajímavé recepty