Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldové pracny
Autor: neznámý
Datum přidání 18.12.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 2 hrnky špaldové celozrnné mouky (jemně mleté)
  • 1 lžíce karobu
  • 1 šálek mletých vlašských ořechů
  • 1 žloutek
  • sušený slad
  • 1 lžíce oleje lisovaného za studena

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,30 g 36,20 g 14,48 g 1 236,35 kJ (295 kcal)
celkově 83,04 g 361,95 g 144,83 g 12 363,48 kJ (2953 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nameleme si vlašské ořechy a smícháme s celozrnnou špaldovou moukou. Přidáme karob a pečlivě promícháme. Vedle rozšleháme žloutek s trochou vody, lžíci oleje (např. sezamový) a několika lžícemi sušeného sladu (ječmenný, kukuřičný, rýžový atd...), podle toho, jak chceme mít pracny sladké. Poté vše přilijeme do mouky a vypracujeme tužší těsto. Necháme minimálně hodinu odležet v lednici zabalené v mikrotenovém sáčku. Poté vtlačujem do formiček (nemusí se ani vymazávat, vypadnou samy) a pečeme při 180ti stupních cca 10 minut. Na závěr můžeme posypat sušeným ovesným mlékem nebo sušeným sladem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dita | 18.12.2010 - 16:48
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobré vánoční cukroví, sice byl pro mě nadlidský úkol sehnat slad, nakonec se však v jedné specializované prodejně poštěstilo,

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty