Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vánoční bulgurový kuba
Autor: neznámý
Datum přidání 01.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g pšeničného bulguru
  • 200ml sojové smetany
  • 50g sušených hub
  • 30g másla
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 3 stroužky českého česneku
  • 4 bobkové listy
  • 7 hřebíčků
  • 1 lžíce cca shoyu omáčky
  • 1/2 lžička drceného kmínu
  • sůl podle chuti
  • petrželka (nemusí být)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do hrnce nasypeme několikrát propraný bulgur, přidáme sušené houby, kmín, zalijeme vodou (cca 850ml). Vaříme pod pokličkou na mírném ohni doměkka, je to zhruba čtvrt hodinka. Mezitím si na másle zlehka osmahneme bobkové listy s hřebíčkem. Dále přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a pórek. Ze začátku smažíme, ke konci spíše dusíme. Poté vmícháme uvařený bulgur, kudrnatou petrželku, zjemníme smetanou a dochutíme shoyu omáčkou. Je-li potřeba ještě osolíme. Necháme 5 minut odstát a můžeme podávat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou

Kvalita vs. kvantita: Proč levné potraviny nemusí být výhodou Anotace: Levnou…

Věčné chemikálie

Až 30 % testovaných výrobků denní potřeby obsahuje PFAS - tzv. věčné chemikálie…

Sushi mezi regály

Supermarketové sushi se stalo fenoménem moderní doby. Nenahradí zážitek z…

Další zajímavé recepty