Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Vánoční bulgurový kuba
Autor: neznámý
Datum přidání 01.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g pšeničného bulguru
  • 200ml sojové smetany
  • 50g sušených hub
  • 30g másla
  • 1 cibule
  • 1 pórek
  • 3 stroužky českého česneku
  • 4 bobkové listy
  • 7 hřebíčků
  • 1 lžíce cca shoyu omáčky
  • 1/2 lžička drceného kmínu
  • sůl podle chuti
  • petrželka (nemusí být)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do hrnce nasypeme několikrát propraný bulgur, přidáme sušené houby, kmín, zalijeme vodou (cca 850ml). Vaříme pod pokličkou na mírném ohni doměkka, je to zhruba čtvrt hodinka. Mezitím si na másle zlehka osmahneme bobkové listy s hřebíčkem. Dále přidáme nadrobno pokrájenou cibulku a pórek. Ze začátku smažíme, ke konci spíše dusíme. Poté vmícháme uvařený bulgur, kudrnatou petrželku, zjemníme smetanou a dochutíme shoyu omáčkou. Je-li potřeba ještě osolíme. Necháme 5 minut odstát a můžeme podávat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nepečené letní chuťovky

Dlouhé stání u plotny zejména v létě (mnohdy i během roku) bychom si rádi…

(De)hydratace organismu aneb Pomůže jen voda nebo iontové nápoje?

Léto přináší zvýšené riziko dehydratace v důsledku vyšších teplot, zvýšeného…

Gastronomická revoluce aneb talíři budoucnosti

Nadpis Gastronomická revoluce na obzoru: Konec fine diningu, vzestup luxusního…

Další zajímavé recepty