| Autor: | aresin@ | 
| Datum přidání | 29.03.2016 | 
| Druh receptu | Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 20 min | 
| Doba vaření: | 5 min | 
| Počet porcí: | 2 ks | 
| Přibližná cena: | 30 Kč | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
				 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
								
									Delikatesní Hořčice kremžská
								
								
								Hořčice kremžská. Bez přídavku konzervantů.
							
								
									Hořčice kremžská
								
								
								Hořčice kremžská
							
								
									Česnek v oleji s bylinkami
								
								
								Česnek v oleji s bylinkami. Zpracovaná zelenina jednodruhová.
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,59 g | 7,97 g | 16,03 g | 853,54 kJ (204 kcal) | 
| celkově | 17,18 g | 15,95 g | 32,05 g | 1 707,08 kJ (408 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Listy salátu dobře umyjeme či vypereme, natrháme na kousky asi 2x2 cm a necháme dobře odkapat. Všechny ingredience na dressing dobře smícháme dohromady a necháme 10 min uležet - dressing zhoustne a chutná líp. Poté nalijeme na salát a dobře promícháme, aby se všechen pokryl. Rozdělíme na talíře, ozdobíme nakrájeným rajčetem a posypeme strouhaným eidamem.
Žil jsem 30 let v Kanadě a US, kde je Ceasar Salad populární, v lepších restauracích ho připravují u stolu a můžete ovlivnit složení. V každém obchodě je výběr připravených variant pro domácí použití. Na internetu je řada receptů, zřejmě každý Američan má svůj oblíbený.
Po návratu do Čech mi scházel, tak jsem z místně dostupných zdrojů pro moji vlastní potřebu vytvořil následující recept, který se originálu (na který jsem byl zvyklý) chuti plně vyrovná.
Přidat komentář