Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborák "tak trochu jinak"
Autor: Martin Vozka
Datum přidání 21.08.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1,5 kg brambor (oloupaných)
  • 150 gr špaldové mouky
  • 150 gr ovesných vloček
  • 6-12 stroužků českého česneku (6 velkých, 12 menších)
  • 1 větší cibule
  • 1 hrst majoránky
  • 1 polévková lžíce himalájské soli
  • 2 špetky mletého pepře

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,05 g 77,19 g 2,90 g 1 735,01 kJ (414 kcal)
celkově 72,29 g 463,13 g 17,39 g 10 410,03 kJ (2486 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Oloupaný česnek se solí, majoránkou a 1 bramborem rozsekáme na kašičku ve food processoru. Cibuli nakrájíme najemno (nebo také nasekáme ve food processoru). Zbytek brambor postupně nasekáme ve food procesoru nahrubo nebo nastrouháme na struhadle (cca 3 - 5 mm kousky). Přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme hustší těsto. Na olejem vymazaný plech rozetřeme cca 1,5 - 2 cm tlustou vrstvu a ozdobíme podle chuti a fantazie. Můžeme postrouhat půlkou veganského sýra, poklást rajčaty,...Dáme péct do vyhřáté trouby na 250°C (naplno) na 13 - 15 min.

Tipy na vylepšení

Přílohu můžeme zvolit kvašáky a ředkvičky nebo kyselé zelí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Ořechová "másla"

Ořechová "másla" už nějakou dobu velmi oblíbená. Je to skutečně zdravá volba…

Další zajímavé recepty