Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborák "tak trochu jinak"
Autor: Martin Vozka
Datum přidání 21.08.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1,5 kg brambor (oloupaných)
  • 150 gr špaldové mouky
  • 150 gr ovesných vloček
  • 6-12 stroužků českého česneku (6 velkých, 12 menších)
  • 1 větší cibule
  • 1 hrst majoránky
  • 1 polévková lžíce himalájské soli
  • 2 špetky mletého pepře

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,05 g 77,19 g 2,90 g 1 735,01 kJ (414 kcal)
celkově 72,29 g 463,13 g 17,39 g 10 410,03 kJ (2486 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Oloupaný česnek se solí, majoránkou a 1 bramborem rozsekáme na kašičku ve food processoru. Cibuli nakrájíme najemno (nebo také nasekáme ve food processoru). Zbytek brambor postupně nasekáme ve food procesoru nahrubo nebo nastrouháme na struhadle (cca 3 - 5 mm kousky). Přidáme zbytek ingrediencí a vytvoříme hustší těsto. Na olejem vymazaný plech rozetřeme cca 1,5 - 2 cm tlustou vrstvu a ozdobíme podle chuti a fantazie. Můžeme postrouhat půlkou veganského sýra, poklást rajčaty,...Dáme péct do vyhřáté trouby na 250°C (naplno) na 13 - 15 min.

Tipy na vylepšení

Přílohu můžeme zvolit kvašáky a ředkvičky nebo kyselé zelí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty