Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jednoduché lečo
Autor: Martin Vozka
Datum přidání 23.09.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 střední cibule
  • 3 bílé papriky
  • cca 8 středně velkých zralých rajčat
  • cca 2dcl protlaku bez barviv, konzervantů a zahušťovadel
  • ovesné (nebo špaldové nebo žitné) vločky
  • cca 4 PL olivového oleje
  • vegeta bez glutamátu
  • černý pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 16,91 g 39,24 g 12,90 g 1 251,10 kJ (299 kcal)
celkově 67,64 g 156,97 g 51,59 g 5 004,40 kJ (1195 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Cibuli, rajčata a papriku nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme tak 4 PL vegety a dáme dusit pod pokličku tak 5 min (můžeme přidat i trošku drcených feferonků). Přidáme protlak, promícháme, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme dalších 5 min. Zkontrolujeme hustotu a dosypeme vločky tak, aby nám hustota vyhovovala (cca 10 dkg). Pozor, s vařením bude ještě houstnout. Poté vaříme do poloměkka. Odstavíme z plotny. Až poté přidáme olivový olej a důkladně promícháme. Můžeme přidat ještě najemno nasekanou zelenou petrželku (ještě před olivovým olejem).


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty