Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory přelité bylinkovou omáčkou
Autor: neznámý
Datum přidání 16.02.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 10 středně velkých brambor
  • 1 brokolice
  • 5 mrkví
  • 50 ml mléka
  • 200ml zeleninového vývaru
  • 3 lžíce cca špaldové  mouky hladké
  • 2 plátky tvrdého sýru
  • 1 lžička saturejky
  • 1 plátek másla
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Brambory uvaříme ideálně den předem ve slupce. Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky, pokud jsou příliš velké, rozkrojíme na menší. Mrkev očistíme a pokrájíme na kolečka. Brokolici i mrkev uvaříme společně v páře do poloměkka a to tak, že na dno velkého hrnce nalijeme vodu, vložíme kovové síto a na něj vložíme zeleninu. Vaříme pod pokličkou a hlídáme, aby se nám všechna voda nevyvařila. Vodu na dně hrnce použijeme jako zeleninový vývar do omáčky. Na pánvi si rozpustíme máslo, přidáme moukou a opražíme. Zalijeme mlékem, zeleninovým vývarem, přidáme sýr, saturejku a muškátový oříšek. Krátce povaříme.Oloupané a pokrájené brambory vložíme do máslem vymazaného pekáčku, rozprostřeme zeleninu uvařenou v páře a zalijeme omáčkou.  Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…

Další zajímavé recepty