Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory s nádechem bramboráku
Autor: neznámý
Datum přidání 28.11.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 8 ks velkých brambor
  • 350 g zeleniny (kukuřice, hrách, mrkev)
  • 25 g uzeného tempehu
  • 2-3 stroužky česneku
  • podle chuti - sůl, majoránka, drcený kmín 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 12,90 g 27,19 g 12,64 g 1 186,09 kJ (283 kcal)
celkově 51,59 g 108,74 g 50,57 g 4 744,35 kJ (1133 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Pokrájené plátky brambor omyjeme a lehce prosypeme kořením a vmícháme prolisovaný česnek. Zapékací mísu vymažeme máslem a dno vyložíme plátky brambor. Rovnoměrně posypeme zeleninou a kousky tempehu. Pečeme přikryté na 180 stupňů. Zhruba po hodině víko sundáme a dopečeme dozlatova.

Tipy na vylepšení

Brambory můžeme ještě před pečením pokapat olivovým olejem. Kdo má rád může posypat i sýrem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

V Česku chybí kuřecí...

Na trhu chybí drůbeží maso. Není to nářek zpracovatelů masa, ale prostý popis…

Další zajímavé recepty