Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečené brambory
Autor: happy.lenulka@
Datum přidání 05.03.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 lžíce oleje 
  • 8 brambor
  • 1 mrkev
  • 1/2 pórku
  • 1 cibule
  • artyčoky
  • 2 vejce
  • 3 dcl mléka
  • 1 lžíce plnotučné hořčice bez konzervantů
  • sůl
  • pepř
  • červená mletá paprika
  • sýr na posypání

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,36 g 60,16 g 20,26 g 1 816,92 kJ (434 kcal)
celkově 55,08 g 180,47 g 60,78 g 5 450,77 kJ (1302 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do pekáče nalijeme olej. Poté na dno naskládáme na kolečka nakrájené a oloupané brambory tak, aby pokryly celé dno. Na brambory nasypeme nakrájenou cibuli, mrkev, pórek a artyčoky. Směs lehce posolíme, poté zas naskládáme plátky brambor. V misce rozmícháme mléko, 2 vejce, sůl, hořčici, pepř a červenou papriku. Touto směsí zalijeme brambory a dáme péct. Pečeme do změknutí brambor. Až budou měkké, tak pekáč vytáhneme, brambory posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na chvíli zapéct.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty