Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninové bramboráčky
Autor: neznámý
Datum přidání 19.08.2012
Druh receptu Oběd, Příloha, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 brambory
  • špaldové mouky
  • 1 kedlubna
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky českého česneku
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky cca bylinkové soli
  • majoránka dle chuti
  • drcený kmín

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Co je potřeba oloupat oloupeme a co jen očistit očistíme a omyjeme. Všechnu zeleninu nastrouháme do misky na jemném struhadle, včetně česneku. Dále přidáme na drobno pokrájenou cibulku, pokud máme čas můžeme ji ještě před tím osmahnout. Vmícháme vejce, koření a zahustíme špaldovou mouku. Na pečícím papírem vyložený plech tvoříme malé bramboračky. Pečeme na 190 stupňů necelou půl hodiny.Bramboráčky můžeme také osmahnout na pánvi s keramickým povrchem, snadno se opečou i bez použití oleje. Kdo by však chtěl přeci jenom přidat na intenzivnější chuti může pánev potřít olivovým olejem. Podáváme se zeleninou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Eva Vel. | 19.08.2012 - 08:58
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dnes jsem s drobnými obměnami vyzkoušela:) Místo kedlubny jsem použila celer,dala jsem o něco víc mrkve a vynechala česnek. Místo najemno strouhám nahrubo,bramboráčky jsou pak křupavější:) bylo to znamenité, moc jsem si pochutnala :)

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty