Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zeleninové bramboráčky
Autor: neznámý
Datum přidání 19.08.2012
Druh receptu Oběd, Příloha, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 brambory
  • špaldové mouky
  • 1 kedlubna
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 3 stroužky českého česneku
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky cca bylinkové soli
  • majoránka dle chuti
  • drcený kmín

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Co je potřeba oloupat oloupeme a co jen očistit očistíme a omyjeme. Všechnu zeleninu nastrouháme do misky na jemném struhadle, včetně česneku. Dále přidáme na drobno pokrájenou cibulku, pokud máme čas můžeme ji ještě před tím osmahnout. Vmícháme vejce, koření a zahustíme špaldovou mouku. Na pečícím papírem vyložený plech tvoříme malé bramboračky. Pečeme na 190 stupňů necelou půl hodiny.Bramboráčky můžeme také osmahnout na pánvi s keramickým povrchem, snadno se opečou i bez použití oleje. Kdo by však chtěl přeci jenom přidat na intenzivnější chuti může pánev potřít olivovým olejem. Podáváme se zeleninou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Eva Vel. | 19.08.2012 - 08:58
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dnes jsem s drobnými obměnami vyzkoušela:) Místo kedlubny jsem použila celer,dala jsem o něco víc mrkve a vynechala česnek. Místo najemno strouhám nahrubo,bramboráčky jsou pak křupavější:) bylo to znamenité, moc jsem si pochutnala :)

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty