| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 23.07.2011 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					15 min | 
| Doba vaření: | 25 min | 
| Počet porcí: | 3 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
			
			
				
				
		| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,24 g | 23,23 g | 1,00 g | 516,80 kJ (123 kcal) | 
| celkově | 24,73 g | 69,69 g | 2,99 g | 1 550,40 kJ (370 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Hrách propereme a namočíme nejlépe přes noc do vody, poté vaříme v čerstvé vodě. Pokrm raději solíme až na úplný závěr. Zeleninu omyjeme, očistíme a pokrájíme na malé kousky. Nejprve začneme vařit hrách se zelím, jelikož se vaří ze všech ingrediencí nejdéle. Postupně přidáváme mrkev, cuketu a nakonec papriku. Vaříme pod pokličkou na mírnějším ohni. Zhruba po 15 minutách vaření - těsně před změknutím hrachu - vmícháme tymián a nasekanou nať z celeru. Dále pro výraznější chuť pokrmu můžeme ještě ochutit shoyu omáčkou. Podáváme s opečeným chlebem.
Přidat komentář