Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrachový krém s česnekovými krutony
Autor: neznámý
Datum přidání 13.03.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g zeleného hrachu
  • 50 g krutonů (popř. bagetka)
  • 1/4 celeru
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžíce másla
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,71 g 26,39 g 6,39 g 818,93 kJ (196 kcal)
celkově 26,13 g 79,18 g 19,17 g 2 456,78 kJ (587 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Hrachová polévka je velice jednoduchá na přípravu. Stačí si jen přes noc namočit hrách do vody. Druhý den vodu slijeme a uvaříme v nové vodě. Hrách by měl být ponořený asi 1 cm pod úrovní hladiny vody. Po 15 minutách přidáme na kostičky pokrájený celer. Mezitím si na trošce másla osmahneme krutóny. Když nám trochu zezlátnou, přidáme rozmačkaný česnek a už velmi krátce společně osmahneme. Pozor, aby se nepřipálil. Jakmile je hrách měkký (trvá to asi 20 minut, ovšem záleží na typu), umixujeme ho do hladkého krému ponorným mixérem. Ochutíme solí a rozpustíme máslo. Do polévky ještě rozmačkáme 2 stroužky česneku a přisypeme majoránku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Frodik | 16.03.2014 - 10:34
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dobrota

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty