Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Ovesná kaše s jablkem a skořicí
Autor: neznámý
Datum přidání 25.02.2012
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 4 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku pohankové kaše instantní
  • 1/2 hrníčku rostlinného mléka (rýžové, ovesné)
  • 1 jablko
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 2 špetky skořice
  • 1 lžíce rakytníkového džemu
  • kvalitní hořká čokoláda na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 11,27 g 73,96 g 6,28 g 1 694,45 kJ (405 kcal)
celkově 45,07 g 295,83 g 25,11 g 6 777,80 kJ (1619 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ovesné vločky namočíme alespoň na 10 minut do rostlinného mléka. Omyté jablko zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Přendáme do malého hrnce, podlijeme vodou, přidáme skořici a osladíme. Dusíme pod pokličkou asi 2 minuty. Poté přisypeme rozmočené vločky, pohankovou kaši a za stálého míchání společně krátce povaříme. Je-li ještě potřeba, doředíme kaši vodou případně zbylým rostlinným mlékem. Servírujeme do mističky, doprostřed dáme lžičku rakytníkového džemu a posypeme nastrouhanou čokoládou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Je libo kozí sýr?

Někomu voní, jiným smrdí...jedni ho milují, jiní nemusí...inu kozí sýr. A jak…

Neplýtvejte - chraňte přírodu...

10 tipů, jak doma neplýtvat potravinami neb většina

Budou se v budoucnu farmovat ryby jinak než dnes?

Podmínky pro chov ryb se rychle mění, a tak vědci hledají nové cesty pro…

Další zajímavé recepty