Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Venkovský kastrol se zeleninou
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 09.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g kuřecích prsou
  • 500g pórku
  • 500g mrkve
  • 300g mraženého hrášku
  • 300ml bílého suchého vína (bez syřičitanu)
  • 40ml kuřecího vývaru
  • hrst nasekané natě petržele
  • špetka šalvěje, rozmarýnu a tymiánu
  • 1/2 hrníčku kukuřičné mouky
  • 1/2 hrníčku hladké mouky
  • 1ČL kypřícího prášku do pečiva
  • 4ks celerového stonku nakrájeného na kousky
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kostičky a opékáme nasucho asi 8 minut, často mícháme. Přidáme mrkev, celer a pórek (vše nakrájené na kousky, či kolečka) a mícháme ještě 4 minuty. Přidáme víno, vývar, sůl a pepř a necháme povařit. Zmírníme oheň, přikryjeme a dusíme asi 25 minut, dokud zelenina není měkká.Troubu vyhřejeme na 200 ° C.V misce smícháme kukuřičnou mouku, kypřící prášek, petrželku, sůl a pepř, přimícháme se zakysanou smetanou a vypracujeme pevné těsto. Těsto vyválíme na tloušťku 1,2 cm a pokrájíme na 16 trojúhelníků.Do kastrolu přidáme hrášek a bylinky (šalvěj, tymián, rozmarýn).Maso se zeleninou přendáme do zapékací mísy a navrch poklademe připravené trojúhelníky tak, aby pokryly povrch.Pečeme asi 30 minut, dokud těsto není dozlatova upečené.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty