Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Venkovský kastrol se zeleninou
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 09.03.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400g kuřecích prsou
  • 500g pórku
  • 500g mrkve
  • 300g mraženého hrášku
  • 300ml bílého suchého vína (bez syřičitanu)
  • 40ml kuřecího vývaru
  • hrst nasekané natě petržele
  • špetka šalvěje, rozmarýnu a tymiánu
  • 1/2 hrníčku kukuřičné mouky
  • 1/2 hrníčku hladké mouky
  • 1ČL kypřícího prášku do pečiva
  • 4ks celerového stonku nakrájeného na kousky
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Maso nakrájíme na malé kostičky a opékáme nasucho asi 8 minut, často mícháme. Přidáme mrkev, celer a pórek (vše nakrájené na kousky, či kolečka) a mícháme ještě 4 minuty. Přidáme víno, vývar, sůl a pepř a necháme povařit. Zmírníme oheň, přikryjeme a dusíme asi 25 minut, dokud zelenina není měkká.Troubu vyhřejeme na 200 ° C.V misce smícháme kukuřičnou mouku, kypřící prášek, petrželku, sůl a pepř, přimícháme se zakysanou smetanou a vypracujeme pevné těsto. Těsto vyválíme na tloušťku 1,2 cm a pokrájíme na 16 trojúhelníků.Do kastrolu přidáme hrášek a bylinky (šalvěj, tymián, rozmarýn).Maso se zeleninou přendáme do zapékací mísy a navrch poklademe připravené trojúhelníky tak, aby pokryly povrch.Pečeme asi 30 minut, dokud těsto není dozlatova upečené.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty