Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečený lilek s kuskusem
Autor: pverus@
Datum přidání 05.11.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 kuřecí prsa 
  • 1 lilek 
  • 2 plátky 30% eidamu 
  • 1/2 cibule
  • 1 rajče
  • 3 stroužky česneku 
  • 1 menší paprika 
  • 1 lžička sojovky
  • 1 lžička kečupu
  • 1 lžička olivového oleje
  • libeček, nať z jarní cibulky
  • sůl

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Lilek rozkrojíme, lžící vydlabeme dužinu a dáme stranou, necháme minimálně 10 minut vypotit. Poté lilek vytřeme ubrouskem. Na pánvi rozpálíme lžičku oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a kuřecí maso, orestujeme a dále přidáme pokrájenou dužinu z lilku, zakápneme sójovou omáčkou, podle chuti osolíme, opepříme, okořeníme jak máme rádi, přidáme pokrájenou papriku , pokrájená rajčata, kečupu a pokrájený nebo rozmačkaný česnek. Když je všechna zelenina měkká a chutě se spojí, sundáme z ohně.  Vydlabaný lilek naplníme směsí. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C 20min. Pak poklademe libovolným sýrem a ještě 5 minut zapékáme, aby se sýr roztekl. Podávám s kuskusem a špenátovým salátem.

Tipy na vylepšení

Pokud máme směsi hodně, dáme jí i volně do pekáče, nebo já si s ní naplnila papriku, kterou budu mít k večeři se zeleninou :o)!


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 18.12.2018 - 21:21
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Bylo to výborné. Místo eidamu jsem použila parmazán a místo rajčete, jsem dala plechovku rajčat. Takže jsem kečup už nedávala. Kuskus jsem měla celozrnný a salát už jsem nedělala. A vše takto bylo výborné :-)

Nejnovější články

„Hamánek Tuňák se zeleninou a bramborem“ se stahuje!!!

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z trhu dětskou výživu…

Zvěřina z pohledu veterinárního dozoru

Podzim je čas nejen svatomartinského vína, husiček, ale také pochoutek ze…

Varování před masovými příkrmy pro děti

Tisková zpráva SVS:Varování před masovými příkrmy pro děti, mohou obsahovat…

Další zajímavé recepty