Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rizoto s kyselými houbami a uzenou rybou
Autor: Snow.angell@
Datum přidání 16.05.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 500g rýže
  • 500g uzené makrely
  • 120ml bílého suchého vína
  • 40ml olivového oleje
  • 70g cibule
  • 1 hluboký vrchovatý talíř hub zavařených v octě
  • 1l masového vývaru
  • 1 hrst petrželové natě
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 31,98 g 107,18 g 122,73 g 6 954,29 kJ (1661 kcal)
celkově 127,93 g 428,71 g 490,91 g 27 817,14 kJ (6644 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na oleji nejprve osmahněte jemně pokrájenou cibuli, poté přidejte rýži a opékejte ji, až se důkladně rozpálí. Následně přilijte víno, a když zasyčí, přidejte pokrájené kyselé houby a vzápětí vše zalijte částí vývaru. Míchejte a dolévejte vývar, až rýže změkne a pohltí většinu tekutiny. V té době přidejte do rizota nasekané kousky uzené ryby. Vše promíchejte a nechte krátce pod poklicí dotáhnout. Pokud máte v konzervovaných houbách kousky zeleniny, můžete je využít při zdobení pokrmu. Rizoto doplňte na páře ohřátými filety uzené ryby a podávejte.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Letenské prase aneb zabijačka v muzeu

Nevíte co o víkendu? Kdo v sobotu 22.1. budete v Praze, tak Národní zemědělské…

Konec titanové běloby!

E 171 - oxid titaničitý neboli titanová běloba mizí ze seznamu povolených…

Jak je to se spotřebou potravin?

U spotřeby kterých potravin došlo k výraznému nárůstu, u kterých se spotřeba…

Další zajímavé recepty