Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rýžový nákyp s čepičkou
Autor: Eva
Datum přidání 01.09.2010
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • hrníček rýže
  • 2 a 1/2 hrníčku mléka
  • švestky /kompot, nebo mražené, vynikající jsou sušené/
  • 2 vajíčka
  • skořice
  • cukr
  • máslo

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,98 g 62,45 g 8,95 g 1 526,00 kJ (364 kcal)
celkově 44,88 g 312,25 g 44,73 g 7 630,00 kJ (1822 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mléko nalijeme do pekáčku a přivedeme k varu. Rýži propereme a dáme do mléka a za občasného míchání, aby se nepřilepila ke dnu vaříme na mírném ohni. Nevaříme do měkka. Když částečně nabobtná, odstavíme z vařiče. Přidáme cukr a skořici dle chuti a švestky. Vše promícháme.Nakonec vmícháme 2 žloutky a navrch poklademe plátky másla. Přikryjeme pekáček a pečeme v troubě. Ke konci pečení nepřikrýváme, aby zrůžověla i navrchu.Z bílků ušleháme sníh a úplně nakonec navrstvíme na rýži a dopečeme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 1.09.2010 - 19:37
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Před chvíli dojedeno, jen se zaprášilo, určitě znovu udělám, jen více osladím než původně.

Nejnovější články

Hroznové víno ze zemí mimo EU je častěji kontaminováno pesticidy

Hroznové víno patří mezi nejoblíbenější druhy ovoce. Spotřeba na osobu v…

Pod lupou bude hummus, miso i mák

Miso, hummus či okara. Luštěninové výrobky, se kterými se lidé v Česku…

Potravináři podporují zpřísnění označení vegetariánských potravin

Potravinářská komora podporuje připravenou novelu vyhlášky, která upravuje…

Další zajímavé recepty