Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kukuřičné omelety s rybízovou náplní
Autor: Eva
Datum přidání 01.03.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 10 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • mléko
  • 1:1 hladké kukuřičné mouky a rýžové mouky
  • 1 vejce
  • včelí vosk na pánev nebo máslo

Tvarohová náplň:

  • tvaroh
  • třtinový cukr
  • mléko
Rybízová náplň:
  • červený rybíz
  • fruktózy 
  • skořice, hřebíček (2 ks)
  • citrónová šťáva
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Rybízová náplň: Fruktózu smícháme s rybízem a necháme do druhého dne / i déle/. Potom přidáme skořici hřebíčky, citrónovou šťávu a povaříme 2 minuty. Na 1 kg rybízu 300g fruktózy.Tvarohová náplň:  Kostku tvarohu ušleháme s mlékem a cukrem.Omelety ovládá každá hospodyňka, proto zde nemusím více popisovat. Rozehřátou pánev potřeme cihličkou včelího vosku a rozlijeme naběračkou hotové těsto. Opečeme z obou stran. Omelety potřeme tvarohovou náplní a do středu poklademe pikantní náplň z červeného rybízu a smotáme.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 14.07.2016 - 18:39
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Váhám, jestli budu ještě dělat tento recept. Rýžovou mouku jsem nesehnala, tak jsem udělala jen z kukuřičné. Jedno vejce mi přišlo málo,tak jsem dala zbylé bílky. A fruktózu ani nevím, kde bych sehnala,tak jsem dala do tvarohu med a do rybízu trošku cukru a ještě to rozmixovala,aby se to dalo pak namazat. No,spíš to bude těmi hodně vejci,chutnalo to fakt spíš jako omeleta, a pro nás lepší s takovou náplní klasické palačinky. Možná to ještě zkusím s tou rýžovou moukou, až koupím a opravu nechám jen jedno vejce, ale takhle už to dělat nebudu. A náplň si poupravím stejně. A taky tu není napsané k poměru jednoho vejce,kolik té mouky celkem, tohle je dost obecně.

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty