Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Králík v sójové smetaně
Autor: lanvin
Datum přidání 28.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 120 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 800 g králičího masa
  • 200 ml 18% sójové smetany
  • 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 cibule
  • 2 dcl červeného vína (1 dcl na marinování a 1 dcl na podlévání)
  • 1 lžička hořčice
  • špetka pepře
  • sůl
  • 2 kusy hřebíčku
  • 1 bobkový list
  • 2 kuličky nového koření - roztlučeme v hmoždíři
  • kvalitní olej
  • zelená petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 22,30 g 6,43 g 16,35 g 1 174,45 kJ (281 kcal)
celkově 133,78 g 38,59 g 98,11 g 7 046,73 kJ (1683 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Králíka potřeme směsí z vína, hořčice, soli, pepře, rajčatového protlaku a směsi koření. Necháme přes noc v lednici. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu. Přidáme maso i s marinádou a dusíme doměkka. Pokud je třeba, podléváme vínem. Maso vyndáme na chvíli na talíř. Do šťávy přidáme smetanu, prohřejeme a nakonec rozmixujeme. Vložíme zpět maso. Na talíři zdobíme zelenou petrželkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty